Eddie Jones spunea că nu se gândește la demisie după ce Australia a fost eliminată încă din faza grupelor de la Cupa Mondială 2023, dar acesta a cedat până la urmă și va părăsi funcția de selecționer.

Eddie Jones, selectionerul AustralieiFoto: MOURAD ALLILI / Sipa Press / Profimedia

>> Africa de Sud, campioana lumii la rugby - Victorie dramatică cu Noua Zeelandă

Eddie Jones a demisionat din funcția de selecționer al Australiei, după dezastrul de la CM Rugby 2023

Jones a fost numit selecționer al Australiei în luna ianuarie a acestui an. El l-a înlocuit pe neozeelandezul Dave Rennie și era văzut ca un salvator și ca omul care poate realiza surpriza aducând Australiei al treilea titlu mondial.

Australia a pierdut șapte din cele nouă meciuri disputate cu Eddie Jones în postura de selecționer, iar eliminarea rușinoasă încă din faza grupelor la CM 2023 a pus capac. El semnase un contract pe 5 ani, dar demisionează după doar zece luni.

Într-un interviu pentru The Australian, Jones a declarat că a fost de acord cu termenii plecării sale și nu va exista nicio plată.

„Mă simt dezamăgit de faptul că ceea ce am vrut să facem în ceea ce privește schimbarea sistemului nu a putut fi realizat pe termen scurt.

Am un sentiment major de dezamăgire. Dar nu simt nicio nemulțumire față de nimeni. Mi-a plăcut foarte mult să-i antrenez pe jucători. Jucătorii au fost fantastici. Au nevoie doar de un mediu mai bun în care să se antreneze și să joace” - Eddie Jones, selecționerul Australiei.

Eddie Jones i-a mai pregătit pe „Wallabies” în perioada 2001-2005, el reușind să-i ducă pe australieni până în finala Cupei Mondiale din 2003 (pierdută împotriva Angliei).

Africa de Sud a câștigat pentru a patra oară în istorie Campionatul Mondial, după ce a învins Noua Zeelandă, scor 12-11, în finala disputată pe Stade de France.

Cine a câștigat Cupa Mondială de rugby de-a lungul timpului

Africa de Sud (1995, 2007, 2019, 2023)

Noua Zeelandă (1987, 2011, 2015)

Australia (1991, 1999)

Anglia (2003).