Concursul de patinaj viteză role a oferit faza zilei de luni la Jocurile Asiatice de la Hangzhou: ștafeta masculină a Coreei de Sud a ratat incredibil medalia de aur în proba de 3.000 de metri, după ce Jung Cheol-won a sărbătorit prea devreme.

Jung Cheol-wonFoto: WANG Zhao / AFP / Profimedia

Coreea de Sud, învinsă de Taiwan cu o sutime de secundă la Jocurile Asiatice

În vârstă de 27 de ani, Jung s-a relaxat și a ridicat brațele în timp ce se apropia de linia de sosire, dar a fost depășit în ultimul moment de Huang Yu-Lin (Taiwan) și a pierdut aurul pentru o sutime de secundă.

„Am făcut o greșeală mare. Nu am venit cu toată viteza la linia de sosire. Am lăsat garda jos prea devreme. Îmi pare foarte rău” - Jung Cheol-won (Coreea de Sud), citat de Reuters.

Descalificat anterior în proba individuală de 1.000 de metri sprint, Huang era nehotărât în privința participării în proba de ștafetă.

„Noaptea trecută, îmi tot spuneam că nu sunt dispus să concurez astăzi, dar apoi m-am uitat la câteva postări vechi de pe rețelele de socializare pentru a mă încuraja. După cursă, m-am gândit că este păcat că am fost atât de aproape de victorie, iar apoi rezultatele au apărut pe ecran arătând că am câștigat cu o sutime de secundă și a fost un miracol” - Huang Yu-Lin (Taiwan).

Jung Cheol-won și colegul Choi In-ho au ratat atât medalia de aur, cât și un bonus suplimentar, acela de a putea evita serviciul militar obligatoriu (între 18 luni și 2 ani) pentru bărbații sud-coreeni cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani.