Simone Biles, superstarul gimnasticii mondiale, și-a exprimat indignarea după ce o tânără gimnastă a fost discriminată pe baza culorii pielii, anul trecut, în timpul unei ceremonii de decernare de medalii.

Simone BilesFoto: Erin Hooley / AP / Profimedia

Într-un videoclip postat pe reţelele de socializare săptămâna trecută şi filmat în timpul unei competiţii desfășurate în Dublin, în anul 2022, un oficial al Federaţiei irlandeze de gimnastică ignoră o fetiţă, aliniată alături de alte mici gimnaste care primesc, toate, medalii.

Federaţia Irlandeză de Gimnastică şi-a cerut scuze luni pentru presupusul comportament rasist al oficialului respectiv.

„Am dori să ne cerem scuze fără rezerve gimnastei şi familiei sale pentru durerea cauzată de acest incident. Ceea ce s-a întâmplat în acea zi nu ar fi trebuit să se întâmple şi pentru asta suntem profund dezolaţi”, se arată în comunicatul postat de Gymnastics Ireland.

Clipul a adunat peste 50 de milioane de vizualizări pe reţelele de socializare și a stârnit reacţii puternice, precum cea a vedetei americane Simone Biles, care a spus că i-a trimis un videoclip de susţinere tinerei sportive, scrie News.ro.

„Când acest videoclip a început să circule, părinţii ei m-au contactat, iar incidentul mi-a frânt inima aşa că i-am trimis un mic videoclip. Nu există loc pentru rasism în niciun sport sau oriunde altundeva!”- Simone Biles pe X (fostul Twitter).