Ionela Cozmiuc și Mariana Dumitru au calificat barca de dublu vâsle categorie ușoară la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris, anunță Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Jocurile OlimpiceFoto: EyePress via AFP / AFP / Profimedia

UPDATE

  • Au mai obținut între timp calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris următoarele sportive: campioanele europene din barca de patru rame - Amalia Bereş, Maria Tivodariu, Magda Rusu şi Mădălina Bereş, dar și mezinele delegaţiei României la Campionatele Mondiale de Canotaj de la Belgrad, fetele din barca de 4 vâsle: Patricia Cireş, Cristina Drugă, Andrada Moroşanu şi Ioana Ema Ciotău.
  • După aceste rezultate, delegația României a ajuns la 24 de sportivi calificați pentru Paris 2024.

Ionela Cozmiuc, Mariana Dumitru, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ioana Vrânceanu și Roxana Anghel s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Cozmiuc și Dumitru au reușit calificarea la Jocurile Olimpice 2024 după ce au bifat calificarea, de pe locul doi în seria semifinală, în marea finală a probei de la Campionatele Mondiale de la Belgrad.

Timpul României a fost între Marea Britanie și China, acestea fiind primele trei clasate.

Dacă Ionela se afla în fața celei de-a treia prezențe la Jocurile Olimpice, pentru Maria Dumitru aceasta este o premieră.

De asemenea, au mai obținut calificarea la JO 2024 întregind delegația României și următorii sportivi: Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan (dublu rame), dar și Ioana Vrânceanu și Roxana Anghel (dublu rame feminin).

Team România are acum 16 sportivi care au obținut biletele pentru Paris 2024

Delvine Meringor (atletism)

David Popovici (înot)

Lăcărmioara Perijoc (box)

Vlad Stancu (înot)

Andrea Mikloş (atletism)

Alina Rotaru (atletism)

Annaliese Drăgan (gimnastică ritmică)

Ilie Sprincean şi Oleg Nuţă (kaiac-canoe)

Cătălin Chirilă (kaiac-canoe)

Ioana Vrânceanu şi Roxana Anghel

Ionela Cozmiuc, Mariana Dumitru, Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan (toţi canotaj).

Jocurile Olimpice de la Paris 2024 vor avea loc în perioada 26 iulie - 11 august.