Bronny James, fiul starului LeBron James, a suferit un stop cardiac în timpul unui antrenament al echipei USC Trojans, iar situația a fost comentată și de miliardarul sud-african Elon Musk.

Elon Musk și TwitterFoto: STR/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Fiul lui LeBron James a suferit un stop cardiac - Detaliile oferite de familie

Într-o postare pe Twitter, Musk a făcut legătura între stopul cardiac suferit de Bronny James și vaccinul împotriva Covid-19.

„​Nu putem atribui totul vaccinului, dar, în același timp, nu putem să nu atribuim nimic.

Miocardita este un efect secundar cunoscut. Singura întrebare este dacă este rară sau frecventă” - Elon Musk pe Twitter.

Twitter a șters fact check-ul care contrazicea părerea lui Elon Musk despre vaccinul împotriva Covid-19

Potrivit Forbes, postarea lui Musk a fost verificată de programul de fact-checking al Twitter.

Acesta menționa că riscul de miocardită, o afecțiune rară care implică inflamarea unui strat al peretelui inimii, este semnificativ mai mare după o infecție cu Covid decât după primirea vaccinului, citând articole de la CBS News și de la Școala Medicală Yale.

Între timp, Twitter a șters această verificare a declarației lui Musk, care a apărut în dreptul postării prin intermediul unei funcții a platformei.

Nu se știe dacă Bronny James suferă de miocardită, iar detalii despre ce a cauzat stop cardiac nu sunt încă disponibile.

Potrivit Școlii Medicale Yale, grupul cu cel mai mare risc pentru o astfel de complicație este reprezentat de băieții cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani. Bronny James are 18 ani.

>> Elon Musk afirmă că nu se va vaccina împotriva COVID-19

>> Elon Musk îl atacă virulent pe Fauci: „Încă un lockdown, regele meu”