Campionatul României revine foarte repede din vacanță, astfel că microbiștii din țara noastră se pot bucura din nou de acțiunea din Superligă, începând cu 14 iulie 2023. Farul Constanța, FCSB, CFR Cluj, Universitatea Craiova și Rapid București pornesc din nou la drum, în încercarea de a câștiga titlul. De asemenea, Politehnica Iași, Oțelul Galați și Dinamo București își vor face mult așteptatele reveniri pe prima scenă fotbalistică a României.

Superliga României revine pe 14 iulieFoto: Magnumbet

Farul pornește cu șansa a 3-a în noul sezon

Gruparea din estul țării este cotată cu șansa a 3-a la trofeu, având o cotă de 6.00, cotă excelentă pentru fanii grupării de la malul mării care vor să plaseze încă de pe acum pariuri sportive antepost pe câștigătoarea din 2024.

Surprinzător sau nu, CFR Cluj primește din nou prima șansă în ceea ce privește titlul în stagiunea 2023/2024. Ardelenii au primit o cotă de 3.25, fiind urmați de FCSB – cu o cotă de 3.50.

Farul a reușit să le domine categoric pe FCSB și CFR Cluj sezonul trecut, terminând la 7 respectiv 11 puncte distanță de ele. Campania de transferuri însă din această vară nu a fost una inspirată, iar Hagi a pierdut o piesă importantă din angrenajul echipei – Louis Munteanu. Acesta a revenit din împrumut, la Fiorentina.

Sezonul a început cum nu se putea mai prost pentru ”Rege”, care a pierdut Supercupa României, după un 0-1 în compania celor de la Sepsi Sf. Gheorghe. La finalul partidei, tehnicianul constănțenilor a declarat:

„Asta e, mergem înainte. Suntem la început de drum. Învăţăm din toate aceste lucruri. Capul sus. Avem mult de muncă, suntem la început de drum şi s-a văzut şi în seara asta că anumite lucruri s-au pierdut. Jucători noi care trebuie să învețe sistemul... Sîrbu învață, când ești tânăr înveți din greșeli. După a jucat foarte bine, ne-a ajutat și defensiv și ofensiv, a fost în joc. Asta e, nu trebuia să piardă omul, era al lui.”

Colac peste pupăză, startul stagiunii este încărcat de o dublă manșă de foc în turul 1 preliminar UEFA Champions League, contra moldovenilor de la Sheriff Tiraspol. Farul va debuta în noul sezon de Superliga pe data de 15 iulie 2023, de la ora 18:30, în deplasarea de la Hermannstadt. Partida va putea fi urmărită în direct pe Digi Sport 1 și Orange Sport.

Sezonul începe la Galați

Oțelul Galați și UTA Arad sunt cele două formații care vor deschide sezonul 2023/2024 de Superliga. Pe 14 iulie, de la ora 18:30, acestea se înfruntă pe Stadionul Oțelul – în direct pe Digi Sport 1 & Orange Sport. Pe seară, Rapid București va primi vizita celor de la Sepsi Sf. Gheorghe – în una din cele mai interesante dueluri ale primei runde.

Sâmbătă, după meciul Farului, CFR Cluj evoluează acasă în compania celor de la Politehnica Iași – care au revenit în Superliga în această vară. O zi mai târziu, Petrolul Ploiești și Universitatea Cluj propun un clasic al fotbalului românesc, în timp ce FCSB se deplasează în Bănie, acolo unde o va întâlni pe U Craiova 1948.

Prima rundă se va încheia pe data de 17 iulie, cu următoarele două partide:

  • FC Voluntari vs. FC Botoșani – 18:30
  • Dinamo București vs. Universitatea Craiova – 21:30

Schimbări multe la nivel de bancă tehnică

Până acum, nu au avut loc transferuri spectaculoase în Superliga. CFR Cluj s-a întărit cu Vasile Mogoș, Cătălin Căbuz și Philp Otele, FCSB i-a adus pe Damjan Djokovic, Alexandru Băluță și Siyabonga Ngezana, Farul Constanța i-a semnat pe Rivaldinho, Nicolae Carnat, Benchaib, Dussaut, Ionuț Vînă sau Fabio Vianna, în timp ce Cătălin Cîrjan a fost împrumutat de la Arsenal la Rapid București.

În ceea ce privește băncile tehnice însă, au avut loc câteva mutări foarte importante. Dan Petrescu a părăsit-o pe CFR Cluj în detrimentul campionatului din Coreea de Sud, iar în locul său a fost adus Andrea Mandorlini. Rapid București s-a despărțit și ea de Adrian Mutu, pe banca tehnică ajungând fostul tehnician al celor de la Sepsi Sf. Gheorghe – Cristiano Bergodi. Italianul a primit câteva întăriri înainte de a sosi în Giulești, chiar de la rivala FCSB – Iulian Cristea & Răzvan Oaidă.

Pe banca celor de la Sepsi a ajuns Liviu Ciobotariu, în timp ce Ilie Poenaru este la o nouă aventură în Superliga – cu FC Voluntari. Momentan la FC U Craiova 1948 continuă degringolada, echipa fiind fără antrenor principal. De asemenea, suporterii din Botoșani îl așteaptă cu brațele deschise pe Marius Croitoru, cel care a revenit la echipă în această vară.