LeBron James, starul echipei Los Angeles Lakers, care generase unele semne de întrebare legate de o posibilă retragere, în timpul play-off-ul trecut, a confirmat că va disputa ediţia 2023-2024 a campionatului profesionist nord-american de baschet, care va marca cel de-al 21-lea său sezon în NBA, informează EFE.

LeBron JamesFoto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

LeBron James va bifa la 39 de ani al 21-lea sezon în NBA: Retragerea, amânată

„Ziua în care nu voi putea da totul pe teren este ziua în care vor fi terminat. Din fericire pentru voi, băieţi, acea zi nu este astăzi”, a glumit „King James” la ceremonia ESPYS, premiile pe care postul american de televiziune ESPN.

LeBron James va deveni astfel al şaselea jucător din istoria NBA care dispută 21 de sezoane şi va intra în clubul select din care fac parte legendarii Kevin Garnett, Dirk Nowitzki, Robert Parish, Kevin Willis şi Vince Carter (cel din urmă deţine recordul absolut cu 22 de sezoane în cea mai puternică ligă de baschet a planetei).

Vedeta care va împlini 39 de ani în decembrie a asigurat în luna mai, după ce Lakers a pierdut finala Conferinţei de Vest în faţa formaţiei Denver Nuggets, că trebuie să „reflecteze mult” în privinţa viitorului său.

Cel mai bun marcator din istoria NBA a spus în mai multe rânduri, în trecut, că şi-ar dori să joace în NBA alături de fiul său Bronny, care evoluează în prezent în campionatul universitar (USC), relatează Agerpres.

LeBron James, cvadruplu campion al NBA, va încasa în sezonul viitor un salariu de 47 de milioane de dolari la Los Angeles Lakers, având şi o opţiune de aproximativ 50 de milioane de dolari pentru sezonul 2024-2025.