Radu Nițu a obținut marți seară medalia de aur la proba individuală de sabie din cadrul Campionatelor Europene de scrimă U23 de la Budapesta, după ce l-a învins în marea finală pe conaționalul Alexandru Zmău.

NIȚU RADUFoto: Oscar J. Barroso / Zuma Press / Profimedia

Radu Nițu l-a învins pe Alexandru Zmău în finala probei individuale de sabie la CE de scrimă U23 de la Budapesta

Radu Nițu a câștigat medalia de aur pentru România la proba individuală de sabie din cadrul Campionatelor Europene de scrimă U23 de la Budapesta.

Acesta l-a învins în marea finală pe Alexandru Zmău, scor 15-13, cel căruia i-a revenit medalia de argint.

Bronzul a fost adjudecat de Santiago Madrigal, învins în semifinale de Zmău cu 15-10, şi Gergo Horvath, întrecut în penultimul act de Niţu cu 15-12.

Matei Cîdu, învins în sferturi de Horvath cu 15-13, s-a clasat pe locul 6. Rareş Ailinca a ocupat locul 32.

Anca Săveanu a ocupat locul 10 în proba feminină de floretă, în timp ce Andreea Dincă s-a oprit în faza optimilor.

„Medaliile românești de la Budapesta - un podium cu doi tricolori și primele medalii pentru România. Radu Nițu (CS Riposta București) și Alexandru Zmău (CSA Steaua Bucurețti) au adus aur și argint pentru sportul românesc. Alături de ei s-a aflat și Matei Cîdu (CSA Steaua București) - ocupantul locului 6.

În spatele acestui succes tricolor stau oamenii care au muncit alături de sportivi, antrenorii Marius Gălățanu, Rareș Dumitrescu, Alin Badea și Sandu Constantin. Le mulțumim tuturor și le transmitem felicitări!” - se arată în comunicatul oficial al Federației Române de scrimă.