Brittney Griner, eliberată după aproape 10 luni de detenție în Rusia, a jucat pentru Phoenix Mercury pentru prima dată din 2021, intrând vineri pe teren pentru meciul cu Los Angeles Sparks, relatează Reuters.

Brittney GrinerFoto: Anton Novoderezhkin / Sputnik / Profimedia

Brittney Griner a jucat la Phoenix Mercury pentru prima dată din 2021

Dubla medaliată cu aur la Jocurile Olimpice a fost eliberată dintr-o colonie penitenciară rusă într-un schimb de prizonieri de profil înalt cu Statele Unite la sfârşitul anului trecut, după ce a fost arestată în februarie 2022 pentru acuzaţii legate de droguri.

Jucătoarea în vârstă de 32 de ani, care lucrează la o carte de memorii despre arestarea şi încarcerarea sa, a fost întâmpinată vineri de urale de sărbătoare la Footprint Center din Phoenix, când a ieşit din tunel şi a intrat pe teren.

„Nu credeam că voi sta aici. Nu credeam că voi juca baschet atât de repede. Nu ştiam cum va fi, revenind în joc. Sunt recunoscătoare că sunt aici, asta e sigur.

Mă simt bine, cu siguranţă te simţi apreciată. Dar abia aştept ziua în care va fi un fel de baschet pur şi simplu” - Brittney Griner, citată de News.ro.

Griner a fost supusă unui interes enorm din partea presei de când s-a întors în Statele Unite, folosindu-se de platformele sale sociale pentru a susţine cauza altor americani deţinuţi în străinătate.