IBA (Asociaţia Internaţională de Box) a luat decizia de a le permite sportivilor din Rusia și Belarus să revină în competițiile care se vor desfășura sub egida forului mondial. Decizia este una cu efect imediat, după cum informează iba.sport.

Manusa de boxFoto: karolekarol / Alamy / Alamy / Profimedia

„IBA este de părere că politica nu ar trebui să aibă vreo influenţă asupra sportului. Drept urmare, toţi sportivii ar trebui să beneficieze de aceleaşi condiţii.

IBA va rămâne neutră politic şi independentă. IBA face apel la pace. Mai mult, IBA are obligaţia de a asigura un tratament egal pentru sportivi şi oficiali, indiferent de naţionalitatea lor şi de unde trăiesc”, a precizat forul.

Sportivii din Rusia și Belarus vor concura sub drapelul țării lor - Le va fi cântat imnul dacă vor câștiga

Sportivii din Rusia şi din Belarus vor putea să concucreze sub drapelul ţărilor lor şi dacă vor câştiga medalia de aur va fi intonat imnul naţional al ţării lor.

Vor reveni la competiţiile IBA şi oficialii tehnici din cele două ţări, a adăugat forul internaţional, citat de News.ro.

Sportivii şi oficialii din Rusia şi din Belarus fuseseră excluşi din competiţiile IBA la începutul lunii martie a acestui an, după declanşarea ofensivei militare a Rusiei în Ucraina.

Preşedintele IBA este rusul Umar Kremlev.

Război în Ucraina, ziua 224. Evenimentele de miercuri sunt LiveText pe HotNews.ro.