David Popovici, proaspăt campion european în probele de 100 și 200 m liber la CE Natație de la Roma, a dezvăluit că a luat o decizie care l-a ajutat să atingă performanțele uluitoare realizate zilele acestea.

David PopoviciFoto: Andrew Medichini / AP / Profimedia

La doar 17 ani, Popovici este campion mondial și european la seniori în probele de 100 și 200 m liber, iar în prima probă menționată deține și recordul mondial.

David Popovici a decis să nu intre pe rețelele sociale în timpul CE Natație de la Roma

Pentru a-și putea menține concentrarea, David Popovici a dezvăluit că a evitat rețelele sociale pentru a putea obține un somn odihnitor.

„Cred că ceea ce m-a ajutat să rămân concentrat a fost că am evitat să verific rețelele sociale. Oricât de pozitiv poate fi, rețelele sociale pot fi și toxice.

Știam că mi-ar fi fost greu să adorm, deci cred că a fost o decizie bună. Planul meu este să continui să muncesc din greu și să merg înainte, pas cu pas.

Recordul mondial de juniori nu a fost chiar planificat. A fost o cursă grea și cred că timpul meu a fost foarte bun. Este o perioadă excelentă, una istorică, cred că antrenorul meu este absolut mulțumit, și poate și eu sunt.

Acesta este al treilea cel mai bun din toate timpurile și cel mai bun din era costumelor textile și, în sfârșit, am putut coborî sub 1:43, ceea ce este grozav.

Planurile imediate sunt să mă relaxez puțin mâine și apoi să testez apa la 400 metri" - David Popovici, conform swimswam.com.

David va mai evolua la Roma în proba de 400 m liber (seriile sunt programate pe 17 august).​