David Popovici impresionează o lume întreagă la doar 17 ani, iar sâmbătă a devenit campion european la 100 metri liber, după ce a stabilit un nou record mondial. Presa internațională a avut numai cuvinte de laudă la adresa sportivului nostru, iar L'Equipe a titrat: „Veni, Vidi, Popovici”.

David PopoviciFoto: Andrew Medichini / AP / Profimedia

David Popovici, elogiat în L'Equipe după ce a stabilit un nou record mondial

„Ne aşteptam, fără să îndrăznim cu adevărat să credem. După ce în serii a reuşit 47.20, David Popovici lovise deja puternic devenind al patrulea om care a coborât sub 47 de secunde (46.98), vineri în semifinale. 'Este un pas în direcţia corectă. Mi se pare normal să merg înainte pas cu pas şi să-mi îmbunătăţesc timpii', a spus atunci tânărul de 17 ani.

Însă sâmbătă, când cerul Romei s-a făcut din nou albastru, tânărul român a stârnit un tunet. În 46.86, a devenit campion european prin ştergerea recordului mondial pe care brazilianul César Cielo îl stabilise în acelaşi bazin în 2009 şi care s-a grăbit să-l felicite pe reţelele de socializare”, notează L'Equipe.

David Popovici, record mondial în proba de 100 m liber - A câștigat aurul european la Roma

David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber din cadrul Campionatului European de Natație la seniori de la Roma. Românul a stabilit și un nou record mondial în această cursă (46.86).

​Înotătorul din România a fost urmat de Kristof Milak (47.47) și de Alessandro Miressi (47.63).

România este reprezentată la Campionatele Europene (11-21 august) de o delegaţie de 11 sportivi, în frunte cu David Popovici, dublu campion mondial. Sportivii români participă la probele de înot, sărituri în apă şi sărituri de la mare înălţime.