​Ştafeta Flăcării olimpice programată înaintea startului Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing va fi redusă la trei zile, din cauza preocupărilor legate de Covid-19, au anunţat vineri organizatorii chinezi, informează DPA.

JO Beijing 2022Foto: FRED DUFOUR / AFP / Profimedia

Siguranţa are întotdeauna prioritate, a spus directorul adjunct al comitetului Beijing-2022, Xu Zhijun, potrivit agenţiei oficiale de presă Xinhua.

Ştafeta torţei olimpice va începe acum pe 2 februarie şi se va încheia pe 4 februarie, ziua în care are loc ceremonia de deschidere, urmând să acopere toate cele trei locaţii ale Jocurilor, de la Beijing şi din regiunile Yanqing şi Zhangjiakou, aflate în apropierea capitalei chineze.

Aproximativ 1.200 de persoane, cunoscute pentru contribuţiile aduse sportului sau societăţii, urmează să ia parte la ştafetă, ca purtători ai torţei olimpice.

Un număr redus de cazuri de coronavirus, legate de varianta Omicron, s-au înregistrat până în prezent la Beijing, în condiţiile în care China aplică o politică "zero Covid" şi impune o izolare strictă în mari zone metropolitane, pentru a putea controla potenţialele focare.

Sportivii şi celelalte persoane care urmează sosească în China vor rămâne într-o bulă sanitară închisă, cu respectarea protocoalelor sanitare, urmând ca toţi participanţii să fie testaţi în mod frecvent, scrie Agerpres.