Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing 2022 a anunțat, luni, că anulează vânzările de bilete pentru competiție din cauza creșterii cazurilor de Covid-19.

JO Beijing 2022Foto: FRED DUFOUR / AFP / Profimedia

"Pentru a proteja sănătatea şi securitatea personalului şi a spectatorilor, noi am decis să ajustăm planul iniţial de vânzare a biletelor, iar în loc să organizăm venirea spectatorilor în site-urile de competiţie", se arată într-un comunicat.

Astfel, fanii vor putea participa ca spectatori pe baza invitațiilor. Mai multe detalii în acest sens nu au fost încă furnizate.

Numărul cazurilor de Covid-19 în China a atins, luni, cel mai ridicat nivel din martie 2020, în momentul în care autorităţile de la Beijing au lansat o ofensivă pentru eradicarea variantei Omicron, cu trei săptămâni înainte de debutul Jocurilor Olimpice de iarnă din capitala Chinei, informează AFP.

Luni, 223 de cazuri noi au fost semnalate în China, dintre care 80 în oraşul portuar Tianjin (nord), afectat de un focar epidemic de o săptămână.

Provincia Guangdong (sud), care are drept capitală oraşul Guangzhou, se confruntă la rândul ei cu cazuri ale tulpinii Omicron.

Provinciile Zhuhai, la frontiera cu Macao, şi Henan (centru) au semnalat, de asemenea, cazuri de coronavirus, iar autorităţile au decis carantină parţială şi teste de depistare în masă pentru milioane de rezidenţi.

Cu trei săptămâni înaintea debutului Jocurilor Olimpice de iarnă (4-20 februarie), în capitala Beijing a fost depistat primul caz cu tulpina Omicron, virusul fiind descoperit pe o scrisoare primită din Canada de către persoana infectată, conform Agerpres.