Georgia a cucerit medaliile de aur la Campionatele Europene de judo pe echipe mixte, sâmbătă, la Ufa (Rusia), în timp ce România a pierdut ambele meciuri susţinute (optimi și recalificări).

Georgia a castigat titlul european la judo pe echipe mixteFoto: Facebook - European Judo Union

Georgia a învins în finală Olanda, în timp ce medaliile de bronz au revenit Rusiei şi Turciei.

România a fost învinsă în optimi de Olanda: Alexandru Raicu a pierdut în faţa lui Koen Heg (cat. 73 kg), Alex Creţ a fost întrecut de Tigo Renes (cat. 90 kg), Mircea Croitoru a fost învins de Jur Spijkers (cat. +90 kg), Loredana Ohâi a cedat în faţa olandezei Pleuni Cornelisse (cat. 57 kg), Alexandra Mazilu a pierdut meciul cu Karen Stevenson (cat. +70 kg), în timp ce Serafima Moscalu a câştigat meciul cu Hilde Jager (70 kg).

În recalificări, România a fost întrecută de Germania: Raicu a pierdut meciul cu Alexander Bernd Gabler (73 kg), Alex Creţ l-a învins pe Johann Lenz (90 kg), Mircea Croitoru a fost învins de Sven Heinle (+90 kg), Loredana Ohâi a fost întrecută de Nora Bannenberg (57 kg), Serafima Moscalu a câştigat duelul cu Lea Pueschel (70 kg), iar Alexandra Mazilu a cedat în meciul cu Jasmine Grabowski (+70 kg).

La competiţie au participat 123 de judoka din 16 ţări, 64 la masculin şi 59 la feminin, informează Agerpres.