Pugilistul Andrei Paul Arădoaie s-a calificat, miercuri, în optimile de finală ale cat. 86 kg, la Campionatele Mondiale de box pentru amatori de la Belgrad, după ce l-a învins prin KO tehnic în repriza a treia pe iranianul Ali Jamaligaleh, informează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Arădoaie va boxa în optimi cu azerul de origine cubaneză Loren Berto Alfonso Dominguez (26 ani), medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi cu aur la Jocurile Europene din 2019, de al Minsk.

Celălalt reprezentant al României la Mondiale, Dumitru Vicol a fost întrecut la puncte (0-5), miercuri, de columbianul Jhonatan Arboleda Chala, în primul tur al cat. 71 kg.

La competiţie participă peste 500 de sportivi din 88 de ţări, la 13 categorii de greutate, pentru prima oară în istoria AIBA.

Competiţia va avea premii totale de 2,6 milioane de dolari, medaliaţii cu aur urmând să fie recompensaţi cu câte 100.000 de dolari, medaliaţii cu argint vor primi fiecare 50.000 de dolari, iar medaliaţii cu bronz vor încasa câte 25.000 de dolari.