Iulian Chiriţă este singurul jucător neînvins vineri, în prima zi a competiţiei de tenis de masă Europe Top 10 pentru cadeţi şi juniori, de la Tours (Franţa), informează Agerpres.

Echipa Romaniei la Europe Top 10 junioriFoto: Facebook - Federația Română de Tenis de Masă

În întrecerile cadeţilor, Iulian Chiriţă i-a învins pe conaţionalul Dragoş Bujor, cu 4-3, pe francezul Flavien Coton, cu 4-0, şi pe belgianul Tom Closset, cu 4-2, potrivit site-ului Federaţiei Române de Tenis de Masă. Dragoş Bujor a obţinut, la rândul său, două victorii, 4-1 cu ungurul David Szantosi şi 4-2 cu Flavien Coton.

În 2020, Chiriţă s-a clasat al doilea.

Bianca Mei-Roşu are un bilanţ de două victorii şi un eşec după prima zi a competiţiei cadetelor. Le-a învins pe slovena Sara Tokic (4-0) şi pe portugheza Matilde Pinto (4-1), dar a cedat în faţa rusoaicei Anastasia Ivanova (3-4). Anul trecut, Mei-Roşu a fost a şaptea.

La juniori, cei trei români şi-au împărţit victoriile. Darius Movileanu a reuşit două succese, 4-2 cu Andrei Istrate şi 4-0 cu slovacul Adam Klayber, Eduard Ionescu a înregistrat un singur succes, 4-3 cu Darius Movileanu, fiind învins şi de ungurul Csaba Andras cu 4-2, iar Andrei Istrate a dispus de Eduard Ionescu cu 4-0, pierzând în faţa norvegianului Borgar Haug cu 1-4.

În 2020, Istrate a fost al treilea la cadeţi, iar Movileanu a ocupat locul patru.

Elena Zaharia a obţinut două victorii la junioare, 4-3 cu croata Hana Arapovic şi 4-1 cu germanca Sophie Klee, pierzând meciul cu Camille Lutz (Franţa), scor 1-4. Anul trecut, Zaharia s-a clasat pe locul al treilea.

Competiţiile se vor încheia duminică.