Campion olimpic în 2016, înotătorul singaporez Joseph Schooling s-a declarat ''onorat'' să efectueze stagiul militar obligatoriu de doi ani, după ce a beneficiat de o amânare pentru a-şi putea desfăşura cariera sportivă, relatează DPA.

Joseph SchoolingFoto: olympic.org

Schooling a declarat joi că este ''foarte recunoscător'' guvernului pentru susţinere şi s-a declarat ''onorat să îşi servească ţara''.

Ministerul Apărării din Singapore a anunţat că Schooling, 26 ani, şi un alt înotător, Quah Zheng Wen, 24 ani, fost semifinalist la Jocurile Olimpice, ''vor începe în curând să îşi satisfacă stagiul militar, aşa cum au fost de acord când au depus cererile de amânare''.

Schooling trebuia să înceapă stagiul militar în 2014, dar şi l-a amânat pentru a putea evolua în competiţiile internaţionale de înalt nivel, transmite Agerpres.

Singaporezul a reuşit să îl învingă pe celebrul înotător american Michael Phelps în finala probei de 100 m fluture la Rio de Janeiro, aducând prima medalie olimpică de aur din istoria statului Singapore. La JO de la Tokyo, Schooling nu a mai avut o evoluţie reuşită, terminând pe ultimul loc în seria sa.