Ibrahim Elhusseiny Hamadtou este unul dintre sportivii care țin capul de afiș la Jocurile Paralimpice de la Tokyo. Egipteanul în vârstă de 48 de ani dovedește unei lumi întregi că pasiunea nu cunoaște limite și că dacă vrei cu adevărat un lucru atunci acesta se poate realiza prin multă muncă și o voință de fier.

Ibrahim Elhusseiny HamadtouFoto: OIS/Bob Martin / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rămas fără mâini, Ibrahim participă la turneul de tenis de masă de la Jocurile Paralimpice: își aruncă mingea cu ajutorul piciorului drept, iar paleta o ține în gură.

Accidentul de tren care i-a schimbat viața

Ibrahim a arătat lumii întregi că expresia "Nothing is Impossible" (nimic nu este imposibil) nu este doar o replică din filmele de acțiune.

A rămas fără ambele mâini atunci când avea doar 10 ani, totul întâmplându-se după un accident de tren.

Nu este prima ediție a Jocurilor Paralimpice la care participă, el putând fi văzut și la Rio de Janeiro în 2016.

"Am tot încercat alte variante, dar niciuna nu funcționa așa de bine cum mi-aș fi dorit. Într-un târziu, m-am hotărât să țin paleta în gură" - Ibrahim Elhusseiny Hamadtou.

"M-am îndrăgostit de tenisul de masă în 1983, atunci când mi-am pierdut ambele mâini. Eram de față la un meci care se juca între doi dintre prietenii mei.

În momentul în care o ceartă s-a pornit de la un punct, eu am fost în favoarea unuia, iar răspunsul celuilalt a fost unul ferm: nu te băga, oricum nu vei putea să joci vreodată. A fost momentul care m-a ambiționat teribil și care m-a determinat să mă apuc să joc", a mai precizat egipteanul.

Sursa foto:

OIS/Bob Martin / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kim Price/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia