​Atletul Cameron Burrell, fiul lui Leroy Burrell, care a deţinut de două ori recordul mondial al probei de 100 de metri, a murit la vârsta de 26 de ani, din cauze necunoscute, informează marca.com.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cameron Burrell a fost campion mondial de juniori în proba de ştafetă 4x100 de metri, în 2012, la Barcelona. El deţinea mai multe titluri în campionatul universitar nord-american de atletism, NCAA.

Anunţul decesului a fost făcut de familie, dar nu au fost oferite amănunte privind cauzele.

"Familia mea este extrem de tristă de pierderea fiului nostru Cameron. Suferim profund şi le cerem prietenilor noştri, familiei Universităţii din Houston şi comunităţii atletice americane să ne lase să fim alături de prietenii apropiaţi şi de familie în acest moment", a spus Leroy Burrell.

Cameron provenea dintr-o familie de mari sportivi. Leroy Burrell a deţinut recordul mondial al probei de 100 de metri de două ori. Prima dată a doborât recordul mondial în iunie 1991, cu o performanţă de 9 secunde şi 90 de sutimi. Recordul lui nu a ţinut decât câteva luni, până în septembrie, când Carl Lewis a alergat distanţa de 100 de metri în 9 secunde şi 86 de sutimi, la Campionatele Mondiale de la Tokyo. Burrell a fost atunci al doilea, cu 9.88, "personal best".

Leroy Burrell a mai stabilit un record mondial, 9.85, în iulie 1994, care a rezistat până la JO din 1996, când Donovan Bailey a alergat în 9.84.

Burrell are o medalie olimpică de aur la Barcelona, în 1992, cu ştafeta americană de 4x100 de metri.

Soţia lui, Michelle Finn-Burrell, a fost şi ea campioană olimpică la Barcelona, în proba feminină de 4x100 de metri.

Mătuşa lui Cameron, Dawn Burrell, a concurat la săritura în lungime la Sydney, în 2000, iar naşul său este legendarul Carl Lewis, de nouă ori campion olimpic, informează News.ro.