Atleta Daniela Stanciu a ratat, joi, calificarea în finala probei de săritură în înălţime, din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, după ce s-a clasat pe locul 18 în concurs cu 1,90 m.

Daniela StanciuFoto: COSR/TEAM ROMANIA/Cristian Nistor

Daniela Stanciu, 33 ani, de la CSA Steaua, antrenată de Oana Pantelimon, a trecut din prima săritură la 1,82 m, 1,86 m şi 1,90 m, dar a ratat apoi de trei ori la 1,93 m. Atleta română are record personal de 1,96 m şi cea mai bună perfomanţă din acest sezon a fost un 1,92 m.

Stanciu s-a clasat pe locul 9 în grupa A şi pe locul 18 în clasamentul general. Ultima calificată în finală a avut o săritură de 1,95 m.

În finala de la săritura în înălţime au acces 14 sportive cu cele mai bune performanţe din cele două grupe, informează Agerpres.

România a deplasat la Jocurile Olimpice de la Tokyo zece atleţi: Florentina Costina Iuşco, Alina Rotaru (ambele la săritura în lungime), Claudia Mihaela Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Alin Alexandru Firfirică (aruncarea discului), Marius Iulian Cocioran (50 km marş), Rareş Andrei Toader (aruncarea greutăţii), Bianca Florentina Ghelber (aruncarea ciocanului), Mihăiţă Alexandru Novac (aruncarea suliţei), Andrea Miklos (400 m).

Ghelber s-a clasat pe locul 6 la aruncarea ciocanului, în timp ce Iuşco, Rotaru, Firfirică, Bobocea şi Toader nu au trecut de calificări, iar Miklos a declarat forfait din cauza unor probleme medicale.

La aruncarea suliţei, Alexandru Mihăiţă Novac s-a calificat în finala probei de aruncare a suliţei, cu o performanţă de 83,27 metri, personal best.