Sportiva română Kriszta Incze a ratat miercuri calificarea în finala mică a probei de lupte libere la categoria 62 de kilograme din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Incze pierduse calificarea în semifinale marți, dar a avut ulterior șansa recalificărilor.

Kriszta InczeFoto: COSR

Incze, 25 ani, vicecampioană europeană 2019 la Bucureşti, a luptat bine în prima repriză, încheiată la egalitate, 2-2, dar în ultima repriză a fost surprinsă de câteva acţiuni ale letonei, care s-a distanţat la 8-2.

Sportiva noastră a revenit la 6-8, dar apoi alte câteva greşeli au înclinat balanţa în favoarea adversarei, Anastasija Grigorjeva, o sportivă cu multă experienţă, care s-a impus în final cu 14-7 şi va lupta pentru medalia de bronz cu Irina Koliadenko (Ucraina).

Sursa video: Eurosport

Letona Anastasija Grigorjeva, 31 ani, a ocupat locul 8 la Rio 2016 şi locul 9 la Beijing 2008, la categoria 63 kg, fiind dublă medaliată la Mondialele 2014, triplă campioană europeană, ultima oară în 2016 (63 kg) şi campioană la Jocurile Europene 2019 (68 kg).

Kriszta Tunde Incze, care în optimi a învins-o pe Marianna Sastin (Ungaria), va ocupa locul 7-8 în clasamentul categoriei 62 kg. În sferturi, Incze fusese eliminată de Aisuluu Tinbekova, scor 0-6. Kîrgîza s-a calificat ulterior în finală, lucru care i-a permis sportivei noastre să lupte în recalificările pentru finala mică.

Finala de la 62 kg se va disputa între kîrgîza Tînîbekova şi japoneza Yukako Kawai.

România participă cu cinci luptători la JO de la Tokyo, ceilalţi patru fiind la lupte libere, Alina Vuc (cat. 50 kg), Andreea Beatrice Ana (cat. 53 kg), Kriszta Tunde Incze (cat. 62 kg), Albert Saritov (cat. 97 kg), medaliat cu bronz la JO de la Rio.

România a cucerit 34 de medalii la Jocurile Olimpice, 7 de aur, 8 de argint şi 19 de bronz, ultima fiind adusă de Albert Saritov în 2016, potrivit Agerpres.​