România a câștigat cinci medalii la Campionatele Europene de tenis de masă pentru cadeţi (Under-15) de la Varazdin (Croaţia), după ce obţinuse patru la Europenele Under-19 desfăşurate anterior tot la Varazdin, informează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

La Under-15, Iulian Chiriţă a fost învins de francezul Felix Lebrun cu 4-1 în finala la simplu şi a obţinut argintul, potrivit site-ului Federaţiei Române de Tenis de Masă. În semifinale, Chiriţă trecuse cu 4-0 de Horia Ursuţ, care s-a ales cu medalia de bronz. Dragoş Bujor s-a oprit în sferturi, fiind învins de Felix Lebrun cu 4-0.

Chiriţă şi Bujor au obţinut argintul la dublu masculin, după ce francezii Felix Lebrun/Flavien Coton s-au impus în finală cu 3-1.

Bianca Mei-Roşu a câştigat medalia de aur la dublu feminin, alături de Annett Kaufmann (Germania), după 3-0 în finala cu rusoaicele Anastasia Ivanova/Zlata Terehova. În semifinale, Mei-Roşu şi Kaufmann au trecut de perechea Sophie Earley (Irlanda)/Silvia Coll (Spania) cu 3-0.

Bilanţul la cadeţi este completat de argintul cucerit de echipa masculină a României.

La Under-19, România a încheiat competiţia cu patru medalii, aur la echipe feminin (Ioana Sîngeorzan, Elena Zaharia, Luciana Mitrofan, Adela Struna şi Evelyn Ungvari), două de argint, la dublu mixt (Darius Movileanu şi Elena Zaharia) şi dublu masculin (Darius Movileanu şi Eduard Ionescu), şi una de bronz, la echipe masculin (Darius Movileanu, Andrei Teodor Istrate, Eduard Ionescu, Andrei Tomica şi Mihai Roşca).