Mai mulți atleți cazați în Satul Olimpic ar putea fi chiar excluși de la Jocurile Olimpice de la Tokyo după ce au consumat alcool în complex.

Jocurile Olimpice din TokyoFoto: tokyo2020.org

Toshiro Muto, directorul general al Jocurilor Olimpice de la Tokyo, a confirmat că mai mulți atleți au consumat alcool sâmbătă într-un parc din Satul Olimpic.

Deși consumul de alcool nu este interzis în Satul Olimpic, atleții pot consuma băuturi alcoolice doar în spații private, cum sunt de exemplu camerele lor. Consumul de alcool este interzis în spațiile publice ale Satului.

Potrivit insidethegames.biz citat de Marca.com, atleții care au consumat alcool ar putea fi trași la răspundere disciplinar.

”În noaptea de 31 iulie, mai mulți atleți și membrii ai delegației au consumat alcool într-unul din parcurile Satului Olimpic. Actualmente, investigăm cele întâmplate și după ce tragem o concluzie, vom lua și măsurile care se impun”, a declarat Toshiro Muto.

Pedeapsa cea mai mare pe care o pot primi sportivii este excluderea de la Jocurile Olimpice. Cu toate acestea, cel mai probabil atleții vor primi amenzi.