Sportivul român Alin Alexuc a pierdut luni confruntarea cu iranianul Amin Mirzazadeh în recalificările categoriei 130 kg la lupte greco-romane din cadrul JO Tokyo 2020.

HotNews.roFoto: Hotnews

Alexuc, care va ocupa locul 7 în clasamentul final al categoriei, pierduse în optimile de finală în faţa cubanezului Mijain Lopez Nunez, triplu campion olimpic, dar calificarea acestuia în finală i-a oferit şansa de a evolua în recalificări.

Alin Alexuc (31 ani) a participat la a treia sa ediţie a Jocurilor Olimpice, după ce în 2012, la Londra, a ocupat locul 16 (cat. 96 kg), iar în 2016, la Rio, s-a clasat pe locul 5 (cat. 98 kg), pierzând meciul pentru bronz.

România participă cu cinci luptători la JO de la Tokyo, ceilalţi patru fiind la lupte libere, Alina Vuc (cat. 50 kg), Andreea Beatrice Ana (cat. 53 kg), Kriszta Tunde Incze (cat. 62 kg), Albert Saritov (cat. 97 kg), medaliat cu bronz la JO de la Rio.

România a cucerit 34 de medalii la lupte în cadrul Jocurilor Olimpice, 7 de aur, 8 de argint şi 19 de bronz, ultima fiind adusă de Albert Saritov, potrivit Agerpres.