Înotătorul David Popovici nu a prins semifinalele de la 50 de metri liber din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, iar la finalul probei a vorbit despre întreaga experiență avută la JO 2020.

David PopoviciFoto: KEMPINAIRE Stéphane / AFP / Profimedia

David Popovici, prima participare la JO, la doar 16 ani

  • "E puțin diferit, e un alt stil de înot. Trebuie să antrenezi alte chestii, să fii mai bun la alte chestii. Momentan, sunt mai bun la înotul puțin mai lung și mai de anduranță. Dar o să fiu mai bun și la 50.
  • Explozia e una dintre calitățile principale pe care trebuie să le ai în proba de 50m, dar cred că cel mai important e să menții viteză și să ai control asupra ei. Degeaba dai din mâini tare, ca un câine turbat, dacă nu scoți ceva din asta.
  • Cred că eram obosit, dar nu mi-am dat seama. Nu am simțit, creierul meu nu a înregistrat asta. Poate s-au simțit oboseala și presiunea. Eu m-am simțit bine, dar își spun și ele cuvântul.
  • Rămân cu extrem de multă experiență și cu, probabil, cel mai frumos concurs la care am fost. Aștept cu nerăbdare următoarele Jocuri și nu numai.
  • Dar eu și antrenorii avem planuri mărețe. Eu și antrenorii mei vrem să revoluționăm înotul. Avem timp, răbdare și pasiune. Dar mă opresc aici. După vorbe trebuie să demonstrezi treaba asta" - David Popovici, la finalul concursului de la 50 metri liber, citat de gsp.ro.

De știut:

Pe lângă evoluția de la 50 metri liber, David Popovici a mai participat la JO 2020 în probele de 200 metri (locul patru, a ratat bronzul pentru două sutimi) și 100 metri liber (locul șapte).