​Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) şi Thomas Bach, preşedintele său, au adoptat o modificare a devizei olimpice, marţi, cu trei zile înaintea debutului Jocurilor Olimpice de la Tokyo, informează cotidianul L'Equipe.

Jocurile OlimpiceFoto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP / Profimedia

Astfel, CIO a modificat deviza sa "Mai rapid, mai sus, mai puternic", pentru a include cuvântul "Împreună", a anunţat Thomas Bach, subliniind nevoia de solidaritate în momente dificile, în special pe durata pandemiei de Covid-19.

"Trebuie să adaptăm deviza la vremurile noastre. Deviza se va citi de acum 'Mai rapid, mai sus, mai puternic - Împreună'", a declarat preşedintele instanţei olimpice în urma unei reuniuni a CIO după aprobarea unui amendament la Carta Olimpică.

"Efortul colaborării aduce rezultate mai rapide şi mai bune decât munca individuală. Este o etapă importantă în dezvoltarea noastră, care trimite un semnal clar. Noi vrem să punem accentul în particular pe solidaritate", a adăugat Thomas Bach.

Deviza de origine, latinescul "Citius, Altius, Fortius", a fost adoptată de fondatorul Jocurilor moderne, Pierre de Coubertin, în secolul XIX. Astfel, versiunea în latină va deveni "Citius, Altius, Fortius - Communis".