Un jucător ceh de volei pe plajă este al treilea sportiv din Satul Olimpic de la Tokyo care a fost testat pozitiv la Covid-19.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ondrej Perusic a avut rezultate pozitive, duminică, în timpul testelor zilnice efectuate în sat, a declarat şeful delegaţiei cehe, Martin Doktor.

"Nu are absolut niciun simptom. Ţinem cont de toate detaliile, acordând atenţie în special măsurilor antitransmisie din cadrul echipei", a adăugat el conform News.ro.

Acesta este al treilea caz pozitiv în Satul Olimpic, după ce, tot duminică, au fost depsitaţi infectaţi doi fotbalişti sud-africani. Un alt membru al delegaţiei de fotbal a Africii de Sud, un analist video, a fost testat cu rezultat pozitiv, sâmbătă, pe unul dintre aeroporturile capitalei Japoniei.

Conform numărului oficial făcut public de organizatori luni, 58 de cazuri pozitive au fost depistate de la 1 iulie, din aproape 20.000 de persoane (sportivi, staff, jurnalişti) care au ajuns în ţară.

Jocurile Olimpice vor începe oficial vineri, dar cu o zi înainte debutează turneul olimpic de fotbal la care este calificată și România.