Deși etapa a doua a Turului Franței a început deja, jandarmeria a anunțat demararea unei anchete judiciare împotriva spectatoarei care a provocat o mare căzătură colectivă în care au fost implicați mai mulți cicliști în debutul ”Marii Bucle”.

Cazatura colectiva din prima etapa a Turului FranteiFoto: YouTube

Un ciclist al echipei Jumbo, germanul Tony Martin, plasat în primele rânduri ale plutonului, a lovit pancarta unei spectatoare aflată pe şosea. El a antrenat în cădere numeroşi rutieri, generându-se o imensă confuzie, cu ciclişti la pământ şi alţii depanaţi.

"Am lansat un apel la martori pentru a o găsi pe cea în cauză în vederea deschiderii unei anchete judiciare pentru răniri involuntare, pentru încălcarea deliberată a unei obligaţii de securitate sau de prudenţă", a precizat jandarmeria pe Facebook.

Organizatorii Turului ciclist al Franţei 2021 îşi anunţaseră intenţia de a depune plângere împotriva spectatoarei aflate la originea căzăturii colective de proporţii

Patru rutieri au fost constrânşi la abandon după prima etapă: germanul Jasha Sutterlin (DSM), lituanianul Ignatas Konovalovas (Groupama-FDJ), francezul Cyril Lemoine (BB Hotels) şi spaniolul Marc Soler (Movistar), potrivit Agerpres.

Etapa a 2-a, care a început duminică, se desfășoară între Perros-Guirec și Mur-de-Bregatne Guerledan, pe distanţa de 183.5 kilometri. Aproximativ 500 de jandarmi au fost mobilizaţi pe parcursul acestei etape.