Hideki Matsuyama a devenit primul japonez care reușește câștigarea Golf Masters, unul dintre cele patru turnee majore de golf profesionist. Competiția s-a desfășurat la Augusta National Golf Club, în Georgia, SUA.

Hideki MatsuyamaFoto: Captura YouTube

Matsuyama a început ultima rundă de duminică a Turneului de golf Masters cu un avans de patru lovituri și căutând să se alăture pe listă lui Hinako Shibuno și Chako Higuchi (campioane japoneze în unele dintre cele mai importante competiții din golful mondial).

Shibuno a câștigat Openul britanic feminin în 2019, iar Higuchi a câștigat Campionatul feminin PGA din 1977.

Deși a fost aproape de a pierde, Matsuyama a reușit până la urmă să găsească lovitura câștigătoare și s-a impus, urmat fiind de debutantul american Will Zalatoris, potrivit Reuters.

Importante figuri ale Japoniei, printre care și șeful secretariatului Guvernului Japoniei, Katsunobu Kato, l-au felicitat pe sportivul japonez în vârstă de 29 de ani. Oficialul japonez a ținut chiar să precizeze că victoria este una ”istorică”.

Performanța jucătorului de golf a fost comparată cu cucerirea Australia Open-ului de către Naomi Osaka. Victoria japonezului l-ar putea propulsa pe acesta până la a fi sportivul desemnat să aprindă flacăra olimpică la deschiderea JO de la Tokyo.