Atleții britanici prezenți în această vară la Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea posibilitatea să raporteze abuzul psihic sau psihologic prin intermediul unei linii telefonice special făcute pentru aceștia.

HotNews.roFoto: Hotnews

Anunțul a fost făcut de președintele executiv al Comitetului Olimpic Național britanic, Andy Anson, conform Reuters.

Decizia vine după ce 17 foști gimnaști din Regatul Unit au intentat un proces împotriva Asociației Britanice de Gimnastică, acuzând o serie de comportamente abuzive.

Grupul, din care fac parte și trei participanți la Jocurile Olimpice, a trimis o „Scrisoare de revendicare” către corpul britanic de gimnastică. În document, grupul susține că a fost supus abuzului fizic și psihologic al antrenorilor.

Anul trecut, gimnasta olimpică a Marii Britanii, Amy Tinkler, și alții au vorbit despre experiențele lor în gimnastica britanică, acuzând antrenorii de hărțuire și „body shaming”.

„Unul dintre lucrurile cu care plecăm în drumul spre Tokyo este siguranța că atleții au pe cine contacta dacă întâmpină probleme în mediul respectiv”, a declarat Anson pentru Daily Mail. Anson a punctat că de linie nu se va ocupa cineva din interiorul structurilor olimpice britanice.

„Trebuie să existe o structură independentă la care atleții să apeleze fără să le fie teamă de repercusiuni. (...) Putem avea toate politicile și procedurile interne din lume, dar dacă atleții nu se simt parte din aceeași structură, atunci lucrurile nu sunt în regulă”, a încheiat președintele executiv al Comitetului Olimpic Național britanic.