Singurul campion paralimpic al României, Eduard Novak, a încheiat cu un bilanţ de trei medalii Campionatele Mondiale de paraciclism pe velodrom de la Milton (Canada), după bronzul obţinut duminică la omnium cat. C4, scrie Agerpres.

Eduard NovakFoto: Facebook - Eduard Novak

Novak, preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, a totalizat 138 de puncte, după evoluţiile sale din probele de contratimp, sprint 200 m, urmărire şi scratch. Pe primul loc s-a clasat slovacul Jozef Metelka, 158 puncte, iar pe locul secund a terminat americanul Jason Macom, cu 140 puncte.

Eduard Novak (43 ani), multiplu medaliat mondial şi european la paraciclism, a mai obţinut o medalie de bronz joi în proba de contratimp 1 km la categoria C4, şi una de argint sâmbătă în proba de urmărire individuală 4 km.

În cursa de scratch de duminică (15 km, 60 de tururi), Novak a ocupat locul al patrulea, după Jozef Metelka, Jason Macom şi rusul Serghei Pudov.

În septembrie anul trecut, Novak cucerea o medalie de bronz la Mondialele de paraciclism de la Emmen (Olanda), în proba de contratimp la categoria C4 (31,2 km).

Novak a câştigat aurul la Jocurile Paralimpice de la Londra, în 2012, în proba de urmărire pe circuit la categoria C4. El mai are două medalii de argint la Jocurile Paralimpice, în 2008, la Beijing, la contratimp LC2, şi în 2012, la Londra, la contratimp C4.