Sportivul român Vlăduţ Simionescu a cucerit medalia de bronz la cat. +100 kg, duminică, la turneul de judo Grand Slam de la Baku (Azerbaidjan), anunță Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Simionescu a intrat direct în optimile de finală, unde l-a învins pe austriacul Danile Allerstorfer, dar apoi a pierdut în sferturi în faţa rusului Anton Krivobokov. În recalificări, Simionescu a dispus de azerul Rustam Koţoiev, pentru ca în meciul pentru bronz să se impună în faţa belarusului Aleksandr Vahoviak.

Tot la cat. +100 kg, Mircea Croitoru a câştigat în primul tur în faţa sauditului Rakan Zaidan, dar a pierdut în optimi în faţa ucraineanului Iakov Hammo.

La cat. 100 kg, Ionuţ Văsian s-a impus în primul tur în faţa lituanianului Rokas Nenartavicius, dar apoi a fost învins de Oleksii Lysenko (Polonia). Luca Kunszabo a intrat direct în turul al doilea, unde a pierdut în faţa austriacului Aaron Fara.

În clasamentul pe medalii, Japonia a ocupat primul loc, cu 2 de aur, 2 de argint, 1 de bronz, urmată de Brazilia, 2-0-1, Azerbaidjan, 1-2-4, etc.

La competiţie au participat 431 de judoka din 56 de ţări, 256 la masculin şi 175 la feminin. România a avut 10 judoka la acest turneu, şapte la masculin şi trei la feminin.