Armata australiană şi Institutul Australian pentru Sport (AIS) au anunţat, marţi, că au încheiat un parteneriat pentru îmbunătăţirea capacităţii sportivilor, dar şi a soldaţilor, relatează Herald Sun, potrivit News.ro.

JO 2020, Tokyo Foto: tokyo2020.org

Începând din noiembrie, membri ai armatei vor îndruma sportivii şi vor folosi aceleaşi facilităţi, la Institutul Australian pentru Sport.

"Prin cooperare şi împărtăşirea cunoştinţelor cu AIS le vom oferi oamenilor noştri cea mai bună şansă pentru a surclasa orice adversar", a declarat Rick Burr, reprezentant al armatei australiene.

De program vor beneficia aproximativ 120 de sportivi, antrenori şi membri ai stafului auxiliar în cei doi ani care mai sunt până la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Parteneriatul va consta în pregătire bazată pe sănătatea psihică, performanţă sub presiune şi prevenirea accidentărilor şi bolilor.

Directorul AIS, Peter Conde, a declarat că atunci când este vorba de performanţă armata oferă cel mai bun exemplu de urmat. "Atunci când oamenii se gândesc la armată şi sport, deseori imaginea la care ne gândim este cea a taberelor de instrucţie pentru întărirea rezistenţei. Parteneriatul va fi mult mai avansat, urmând să se exploreze oportunităţi de educaţie, îndrumare şi familiarizarea cu tehnici şi strategii pentru a face faţă presiunii", a spus Conde.

La ediţia din 2016 a Jocurilor Olimpice, Australia a înregistrat cel mai slab bilanţ din ultimii 24 de ani, locul zece în clasamentul pe naţiuni, cu 29 de medalii.