Bistriteanul Tiberiu Useriu, in varsta de 44 ani, a reusit sa castige, in noaptea de joi spre vineri, pentru a treia oara consecutiv din tot atatea participari, ultramaratonul 6633 Arctic Ultra, considerat printre cele mai dificile din lume, avand in vedere ca se desfasoara in zona Cercului Polar, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

12.05: Presedintele Iohannis il felicita, peFacebook, pe Tiberiu Useriu pentru castigarea maratonului Arctic Ultra, pentru a treia oara consecutiv, subliniind ca o astfel de performanta se atinge doar cu determinare si sacrificii, iar Tiberiu Useriu a demonstrat, din nou, ca este un luptator.

Cursa a debutat in data de 8 martie, iar Tibi a reusit sa o incheie dupa 7 zile si aproximativ 5 ore. Ca de fiecare data, Tiberiu Useriu a trecut linia de start tinand in maini steagul Romaniei, care avea de data aceasta pe el si insemnele Centenarului Marii Uniri. Mai mult, organizatorii l-au intampinat pe Tibi in acordurile Imnului National al Romaniei si l-au imbratisat si felicitat.

Patru romani, intre care o femeie, s-au aflat pe lista de start a Maratonului 6633 Ultra, care s-a derulat intre 8-17 martie. Intre cei patru reprezentanti ai Romaniei s-au numarat Tibi Useriu, cel care a castigat editiile din 2016 si 2017, Avram Iancu, cunoscut pentru traversarea inot a Canalului Manecii sau parcurgerea, tot inot, a Dunarii, precum si Floretina Iofcea si Polgar Levente.

Considerata o competitie extrem de dura, desfasurata in conditii extreme, cu temperaturi cuprinse intre minus 30 si minus 50 de grade Celsius, in cele noua editii ale 6633 Arctic Ultra doar 32 de participanti au reusit sa ajunga la finish.