Kremlinul a anuntat miercuri ca va organiza o competitie pentru sportivii rusi care nu au fost admisi la Jocurile Olimpice de iarna de la Pyeongchang (9 - 25 februarie) pentru ca s-au dopat, scrie AFP.

Vladimir Putin, la BoboteazaFoto: Captura YouTube

Intr-un consiliu de ministri, Vladimir Putin "a reamintit guvernului decizia sa de a organiza o competitie pentru atletii nostri care nu au fost admisi sa participe la Jocurile Olimpice", a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Cu putin timp inainte de acest anunt, Putin si-a cerut scuze de la sportivii rusi pentru ca nu a putut sa ii "protejeze" de efectele scandalului de dopaj care afecteaza Rusia, cerand totodata explicatii de la instantele olimpice pentru decizia "stranie" de a exclude o serie de atleti de la JO-2018.

"Iertati-ne pentru ca nu am putut sa va protejam de asta", a spus presedintele rus, prea putin obisnuit sa isi ceara scuze in public.

Afectata de un amplu scandal de dopaj institutionalizat in sport intre 2011 si 2015, si in special la JO-2014 de la Soci, Rusia a fost suspendata in 5 decembrie de la Jocurile Olimpice de la Pyeongchang (9 - 25 februarie) in Coreea de Sud.

Sportivii rusi "curati" vor putea participa insa sub drapelul olimpic.

Un panel condus de fostul ministru francez al Sporturilor, Valerie Fourneyron, a autorizat 169 de sportivi rusi sa participe, excluzand nume de prim plan precum legenda short-track Viktor Ahn, care nu a fost insa testat pozitiv.