Pugilistul Lucian Bute poate afla pe 1 decembrie, la Comisia de box si lupte a districtului Columbia, verdictul in cazul de dopaj cu ostarina, in conditiile in care romanul sustine ca nu a luat cu buna stiinta un produs interzis, ci i-a fost administrat un supliment contaminat, potrivit Mediafax.

Potrivit presei canadiene, Lucian Bute va afla durata suspendarii sale, care va fi de minimum sase luni sau de maximum trei ani. Romanul sustine ca a fost victima contaminarii cu un supliment pentru recuperare fizica care continea in mod ilegal urme de ostarina.

In luna august, Comisia de box si lupte a districtului Columbia a anuntat ca proba B recoltata pe 30 aprilie, dupa meciul Lucian Bute-Badou Jack, pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie, a fost depistata pozitiv cu ostarina, substanta aflata pe lista celor interzise.

Bute si avocatul sau, Howard Jacobs, se vor intalni in decembrie cu reprezentantii Comisiei pentru a explica circumstantele in care s-a produs testul pozitiv, care ar putea evita o suspendare drastica.

Ostarina nu este un steroid, dar are efecte similare de crestere a andurantei si a masei musculare. Ostarina se afla pe lista Agentiei Mondiale Antidoping (WADA) privind substantele interzise din 2008.

Meciul dintre Bute si Jack s-a terminat la egalitate, asa ca centura WBC a ramas la Badou Jack. Pe 27 mai, Lucian Bute (36 de ani) a fost informat ca a picat testul antidoping, intrucat proba sa de urina continea urme de ostarina.

Lucian Bute a detinut titlul mondial IBF la categoria supermijlocie din 2007 pana in 2012 si si-a aparat centura de noua ori. Boxerul originar din Pechea are un palmares de 32 de victorii, 25 prin KO, si 3 infrangeri.