Sporturile electronice - eSports, recunoscute ca disciplina olimpica de nivelul doi de catre Comitetul Olimpic Coreean
Recunoasterea oficiala de catre filiala coreeana inseamna un pas important in lupta sporturilor electronice pentru a fi incluse pe lista disciplinelor sportive de catre Comitetul International Olimpic, cel care decide sporturile din fiecare editie a Jocurilor Olimpice.
Anuntul a fost facut la Seul pe 27 ianuarie de catre conducerea Comitetului Olimpic Coreean, potrivit esports.inquirer.net.
Recunoasterea oficiala de catre filiala coreeana inseamna un pas important in lupta sporturilor electronice pentru a fi incluse pe lista disciplinelor sportive de catre Comitetul International Olimpic, cel care decide sporturile din fiecare editie a Jocurilor Olimpice.
Prin urmare, este posibil ca la urmatoarele editii ale Jocurilor Olimpice, sa existe competitii de League of Legends sau Dota 2, insa in drumul gamer-ilor spre medalii olimpice mai sunt inca pasi de facut.
In Romania, Professional Gamers League (PGL) a depus eforturi considerabile pentru a obtine recunoasterea sporturilor electronice ca discipline sportive, atat in Romania, cat si in afara ei. De cativa ani, PGL a initiat dezbateri cu autoritatile sportive romane pentru a atinge acest obiectiv.
„Demersul Comitetului Olimpic Coreean este un pas mare in evolutia sporturilor electronice (eSPorts). PGL are inca din 2002 acelasi obiectiv de a aduce aceste sporturi la nivelul pe care l-au castigat la nivel international. Speram ca modelul sud-coreenilor sa fie urmat si de alte tari si ne punem, totodata, sperantele ca forurile romane de resort vor recunoaste in 2015, sportul electronic ca disciplina sportiva”, a declarat Silviu Stroie, vicepresedintele lESF si presedintele PGL.
Federatia Internationala a Sporturilor Electronice (IeSF), din care face parte si PGL, a depus inca din 2013, cererea de afliere la Uniunea Federatiilor Internationale Sport Accord, institutia care ar putea acredita sportul electronic ca disciplina la competitiile mondiale si europene importante.

Guvernul ia în calcul „un statut special” pentru restaurante: Dacă își vor vaccina tot personalul să nu mai fie legați de rata de incidență
Din primăvară până-n toamnă, pandemia a dus la creșterea de 4 ori a românilor descurajați în a-și găsi un job
Trei scenarii pe termen scurt ale mediului de afaceri. De ce nu vor scădea prețurile la imobiliare și la cât ar putea ajunge euro
VIDEO Criza din Coaliție, săptămâna a doua. Prima ședință a Coaliției după demiterea lui Voiculescu, fără o nominalizare pentru Ministerul Sănătății. Kelemen, întrebat dacă e necesară intervenția președintelui: Nu e nevoie
Cercetătorii au descoperit cele mai precise informații de până acum privind emisiile radio rapide
INTERVIU Cum vede educația o elevă româncă admisă la Oxford. Mara Pîndaru: Trebuie introdusă mai mult tehnologia în procesul de învățare / Care este principala problema a sistemului de învățământ din România