Patinatorul Zoltan Kelemen a declarat, in cursul zilei de duminica, la plecarea spre Soci, ca nu se astepta ca atatia sportivi romani sa obtina calificarea la Jocurile Olimpice de iarna, acest lucru fiind comparat cu un adevarat miracol.

JO de iarna 2014Foto: facebook

"E un miracol ca suntem chiar asa multi, nu ma asteptam. Ma bucur sincer si sper ca toata lumea sa dea tot ce are mai bun. Probabil ca in programul liber o sa vedeti si o cvadrupla realizata de mine. Risc. Daca imi fac programul scurt, nu am cum sa ratez finala. Evgheni Plusenko ar putea lua aurul. El e acasa, ramane o legenda si sper sa fie o competitie spectaculosa" - Zoltan Kelemen, citat de Mediafax.

"Ma simt pregatit si abia astept concursul. Nu o sa spun ca iau medalie, dar o sa dau totul pentru Romania. Sunt campion mondial de juniori si chiar nu am emotii. Pot sa prind o zi buna si sa ajung în fata, pentru ca toti plecam de la zero si avem tot doua maini si doua picioare" - schiorul Paul Pepene.

"Sper sa fie foarte bine, dar din pacate nu sunt sanse la medalii, e imposibil. Am tras tare pentru calificare, pentru ca e foarte greu sa ajungi la Jocurile Olimpice" - schioarea Sara Timea.

"Nu am emotii deloc, sunt foarte relaxat, pentru ca e prima mea participare. Sunt foarte relaxat, pentru ca nu s-a pus presiune pe noi si nu se asteapta nimeni la foarte mult din partea noastra, dar asta nu inseamna ca nu o sa fiu concentrat. Medalia va veni in 2018, e aproape o presiune" - Iulian Pîtea, sarituri cu schiurile.

Delegatia Romaniei a plecat duminica dimineata la Jocurile Olimpice de iarna de la Soci, care se vor desfasura in perioada 7-23 februarie.