"Bandele infractionale din Romania transporta cu autocarele hoti de buzunare, cersetori si prostituate inainte de startul Jocurilor Olimpice", scriu, marti, jurnalistii de la Daily Express. Autoritatile engleze evacueaza in fiecare noapte pana la 60 de romani fara adapost din zona "Marble Arch" si "Oxford Street".

"Daily Express" prezinta realitatea existenta pe strazile Londrei, cu doar cateva saptamani inainte de startul Jocurilor Olimpice de vara. "Bande infractionale din Romania transporta cu autocarele sute de barbati, femei si copii la Londra, inaintea Jocurilor Olimpice, pentru a impanzi strazile cu hoti de buzunare, cersetori si prostituate", se precizeaza in Daily Express, conform gsp.

Cersetorii sunt bine pregatiti

"Est-europeni fara nici un ban coboara din autocare la West End, deja dotati cu harti care le indica unde sa lucreze. Strazile din zona Marble Arch sunt pline de imigranti care dorm pe unde apuca. Autoritatile evacueaza in fiecare noapte pana la 60 de romani fara adapost din zona Marble Arch si Oxford Street. Politia a descoperit 50 de femei aduse in zona pentru a lucra ca prostituate si au arestat patru cersetoare care foloseau copii chiar si de trei saptamani" -Daily Express.

Costuri suplimentare pentru indepartarea cersetorilor

"Evacuarea oamenilor si curatarea mizeriei pe care o fac costa mii de lire sterline. Munca suplimentara a paznicilor a determinat deja costuri suplimentare de 13.000 de lire, iar brosurile pentru a-i avertiza pe localnici sa nu le dea bani cersetorilor au costat 8.000 de lire", completeaza jurnalistii de la Daily Express.

"Credem ca ne confruntam cu primele actiuni ale unor bande organizate inaintea Jocurilor Olimpice" - Claire Hardy, ofiter responsabil de reducerea infractionalitatii la Westminster.

Jocurile Olimpice de vara de la Londra (editia cu numarul XXX) se vor desfasura in perioada 27 iulie - 12 august. Vor fi 152 de tari participante. In total, 10.500 de sportivi si 7.500 de membri ai echipelor tehnice sunt asteptati la Londra.

Londra a fost aleasa gazda a competitiei in data de 6 iulie 2005, dupa ce a invins orasele Moscova, New York, Madrid si Paris.

Sloganul Jocurilor Olimpice de la Londra: "Inspira o generatie".