​Carlos Alcaraz și-a apărat titlul cucerit anul trecut la Indian Wells, ibericul reușind să ridice trofeul Mastersului din deșertul californian și în 2024. În finală, Alcaraz a trecut de Daniil Medvedev (7-6(5), 6-1), la capătul unui meci care a fost echilibrat doar în primul său set.

Carlos AlcarazFoto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Schimbările produse în WTA după Indian Wells - Simona Halep nu revine în clasamentul mondial

Carlos Alcaraz, victorie cu Daniil Medvedev în finala Indian Wells 2024

Cap de serie 4, Medvedev a fost mai precis în debutul partidei, iar breakul bifat l-a ajutat să se desprindă la 3-0. Continuarea nu a fost însă cea dorită de rus: Alcaraz a început să simtă tot mai bine mingea, să pună tot mai multă presiune cu forehandul, iar egalitatea avea să fie restabilită (3-3).

De la acest moment, s-a mers cap la cap cu serviciul, iar tiebreakul a fost „nevoit” să intervină pentru a-i despărți pe cei doi. Agresivitatea superioară a ibericului a făcut până la urmă diferența, iar setul i-a revenit cu 7-5 în tiebreak.

Practic, aici s-a terminat echilibrul finalei californiene. A urmat o reprezentație de tenis ofensiv arătată de Alcaraz.

Carlos a dictat ritmul cu ajutorul forehandului său exploziv, a fost stabil cu backhandul, iar scurtele inspirate l-au scos total din zona de confort pe Medvedev.

Cu toate că s-a zbătut și a încercat să facă unele schimbări tactice din mers, Daniil s-a lovit practic de un adevărat zid.

Carlos a câștigat manșa cu 6-1, problema învingătorului nepunându-se în cel de-al doilea set.

Finala de la Indian Wells 2024 a durat o oră și 44 de minute.

>> Cine transmite la tv revenirea Simonei Halep în circuitul WTA

Rezumatul partidei dintre Carlos Alcaraz și Daniil Medvedev

De știut

  • În vârstă de 20 de ani, Alcaraz a obținut primul său trofeu de la Wimbledon 2023 încoace, punând astfel capăt secetei de rezultate din debutul acestui sezon.
  • Carlos și-a trecut în palmares cel de-al cincilea titlu de categorie Masters 1000, iar la Miami (turneu care va debuta miercuri și pe care l-a câștigat în 2022) va fi principalul favorit după forfaitul lui Novak Djokovic.
  • Titlurile ATP 1000 câștigate până acum în carieră de Carlos Alcaraz: Miami, Madrid (ambele în 2022), Indian Wells (2023, 2024), Madrid (2023).
  • De-a lungul carierei, Alcaraz are 167 de victorii și 46 de înfrângeri, a câștigat 13 titluri ATP (două fiind de Grand Slam: US Open 2022 și Wimbledon 2023) și a adunat doar din premiile din tenis $27,477,147.
  • În urma victoriei din finala de la Indian Wells 2024, Alcaraz îl conduce cu 4-2 în meciurile directe pe Medvedev.