La doar o săptămână după despărțirea de antrenorul Severin Luthi, danezul Holger Rune (7 ATP) rămâne și fără Boris Becker, care și-a anunțat marți demisia din staff-ul său.

Holger RuneFoto: Stefano Guidi / Zuma Press / Profimedia

Boris Becker a anunțat despărțirea de Holger Rune

Holger Rune își fixase ca obiectiv în acest an câștigarea primului său Grand Slam, dar a fost eliminat în turul al doilea la Australian Open.

În urma eșecului în fața francezului Arthur Cazaux, mama lui Rune a anunțat despărțirea de Severin Luthi cu care jucătorul colabora din luna decembrie, antrenor care colaborase timp de 15 sezoane cu Roger Federer.

La doar o săptămână, Holger Rune rămână fără un alt nume important, fostul lider mondial Boris Becker anunțând marți despărțirea de danez.

„Aș dori să vă informez că voi demisiona din funcția de antrenor principal al lui Holger Rune, cu efect imediat.

Am început acest parteneriat cu obiectivul inițial de a ajunge la Turneul Campionilor de anul trecut, dar mergând înainte mi-am dat seama că, pentru a avea succes, trebuie să fiu disponibil pentru Holger mai mult decât pot.

Din cauza responsabilităților profesionale și private, nu-i pot oferi lui Holger ceea ce are nevoie acum.

Îi doresc numai bine și voi fi mereu fanul lui numărul unu. Am apreciat cu adevărat această experiență” – a anunțat Boris Becker pe rețelele de socializare.

Cine este Holger Rune

În vârstă de 20 de ani (s-a născut pe 29 aprilie 2003 la Gentofte, Denemarca), Holger Rune a fost cel mai sus în ierarhia ATP pe locul 4 (august 2023).

A câștigat în carieră 94 de meciuri și a pierdut 62. A cucerit 4 titluri ATP (cel mai important este Mastersul de la Paris din 2022) și a adunat doar din premii suma de $7.953.353.

Cele mai bune rezultate ale lui Holger Rune la Grand Slamuri

Australian Open: Turul 4 în 2023

Roland Garros: Sferturi în 2022 și 2023

Wimbledon: Sferturi în 2023

US Open: Turul trei în 2022.