​Paula Badosa a revenit pe teren după o absență de o jumătate de an, dar fosta ocupantă a locului 2 WTA (în aprilie 2022) s-a accidentat din nou și s-a retras în timpul meciului din optimile turneului „WTA 250” de la Hua Hin (Thailanda).

Paula BadosaFoto: Rob Prange / Zuma Press / Profimedia

Paula Badosa s-a retras de la Thailand Open - Probleme la spate pentru iberică

Ajunsă pe locul 83 în ierarhia mondială, Badosa conducea cu 4-3 în setul secund al confruntării cu Diana Shnaider (după ce rusoaica îl câștigase pe primul cu 6-2), dar nu a reușit să ducă la capăt partida.

Paula a acuzat probleme la spate și în meciul din runda inaugurală (3-6, 6-4, 6-1 cu thailandeza Lanlana Tararudee, locul 298 mondial) și a abandonat miercuri după o oră și 17 minute de joc.

După retragerea jucătoarei din Spania, rusoaica Shnaider (108 WTA) se va duela în sferturi cu Dalma Galfi (137 WTA).

De știut:

  • Badosa nu mai jucase din iulie 2023, când a fost nevoită să se retragă din meciul cu Marta Kostyuk de la Wimbledon. Iberica a acuzat probleme de spate și a revenit pe teren la începutul acestui an, la turneul de la Adelaide (a fost învinsă în trei seturi de Bernarda Pera).
  • La Australian Open 2024, Paula le-a învins pe Taylor Townsend (82 WTA) și Anastasia Pavlyuchenkova (42 WTA), dar a fost eliminată de Amanda Anisimova (214 WTA).

Thailand Open se dispută în perioada 29 ianuarie - 4 februarie, pe hard. Are premii totale în valoare de $267.082, face parte din categoria WTA 250, iar campioana en-titre este Lin Zhu. În 2019, Irina Begu și Monica Niculescu s-au impus în proba de dublu.