​Mirra Andreeva și Diane Parry au oferit un meci pe cinste în turul trei de la Australian Open. La doar 16 ani, rusoaica a reușit o revenire spectaculoasă în setul decisiv, de la 1-5, pentru a obține calificarea în optimile de la Melbourne după un meci de două ore și 23 de minute.

Mirra AndreevaFoto: Sydney Low / AP / Profimedia

>> VIDEO Australian Open: Campioana en-titre, victorie cu dublu 6-0 și fără strângeri de mână

Mirra Andreeva, în optimi la Australian Open 2024 - A revenit de la 1-5 în decisiv cu Diane Parry

La doar 16 ani, Mirra (locul 47 în ierarhia mondială) a atras puternic atenția la Melbourne în special după ce a trecut fără drept de apel (scor 6-0, 6-2) de Ons Jabeur în turul al doilea.

Pentru rusoaica minune a urmat un meci thriller cu Diane Parry.

Locul 72 în ierarhia mondială, franțuzoaica a început mult mai bine partida și i-a administrat adversarei un 6-1 la care nu sunt prea multe de comentat.

Mirra a schimbat din mers, a făcut reglajele necesare și i-a răspuns rivalei „în oglindă”: manșă câștigată cu 6-1.

Decisivul a fost unul interzis celor mai slabi de inimă: Parry a preluat din nou conducerea, a fost jucătoarea mai inspirată, a greșit mai puțin, iar tabela i-a confirmat din plin acest lucru: franțuzoaica conducea cu 5-1, fiind la un singur game distanță de calificarea în optimile de la Melbourne.

A fost însă cel mai greu game de câștigat pentru Diane în carieră: pe măsură ce Mirra a lovit mai relaxată știind că nu mai are ce pierde, franțuzoaica a căzut mental game cu game.

De la 1-5, s-a ajuns la 6-5 pentru Andreeva, moment în care Parry a reușit breakul care să ducă partida într-un maxi tiebreak.

Cu moralul la cote înalte după o revenire spectaculoasă de la 1-5, Mirra nu a lăsat șansa să-i scape, iar victoria a fost de partea sa, scor 10-5.

Meciul de pe Terenul 3 s-a încheiat după două ore și 23 de minute, scor 1-6, 6-1, 7-6(10-5) pentru Andreeva.

De știut:

  • În vârstă de 16 ani, Mirra va da în optimi peste învingătoarea partidei dintre Storm Hunter (180 WTA) și Barbora Krejcikova (a noua favorită de la Melbourne).

Rezumatul partidei dintre Mirra Andreeva și Diane Parry:

Australian Open 2024 are loc în perioada 14-28 ianuarie. Campionii en-titre sunt Novak Djokovic și Aryna Sabalenka.