Ana Bogdan s-a calificat luni în turul al doilea al turneului WTA de la Adelaide. Locul 66 în ierarhia mondială, jucătoarea noastră a trecut de Katie Boulter (57 WTA), din Marea Britanie, scor 6-3, 6-4.

Ana BogdanFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Primul set a fost unul echilibrat, diferența făcându-se în gameul cu numărul opt, unul în care Ana a realizat singurul break al manșei (6-3).

Setul al doilea a fost unul cu mai mult dramatism: Boulter a condus cu 2-0, iar apoi a urmat o serie de patru gameuri consecutive reușite de Ana.

Nu a mai apărut vreun break, astfel că Bogdan s-a impus cu 6-4 și a obținut astfel calificarea în optimile turneului de la Brisbane. Partida a durat o oră și 47 de minute.

De știut:

  • În optimi, Ana Bogdan va da peste învingătoarea partidei dintre Liudmila Samsonova (Rusia - favorită 7, locul 14 WTA) şi Laura Siegemund (Germania - locul 89 mondial).
  • Pentru calificarea în turul al doilea, Ana Bogdan va primi 13.170 de dolari şi 60 de puncte WTA în ierarhia de simplu.
  • Reamintim că Ana Bogdan fusese eliminată în calificările turneului de la Brisbane: 2-6, 2-6 cu Anastasia Pavlyuchenkova (60 WTA, favorită 5 în calificări).
  • Ce este un lucky loser: Un jucător care pierde un meci în calificări, dar care totuși intră pe tabloul principal pentru a înlocui un sportiv calificat, dar care din diferite motive este obligat să se retragă (accidentare, probleme personale, etc). Ana Bogdan a beneficiat de retragerea ucrainencei Lesia Tsurenko.

Adelaide International (Australia) are loc în perioada 8-13 ianuarie, pe hard. Are premii totale în valoare de $922.573 și face parte din categoria „WTA 500”. Ultimele campioane sunt Asheligh Barty (2020, 2022), Iga Swiatek (2021) și Belinda Bencic (2023).