Germania a câștigat ediția din 2024 a United Cup, competiție care înlocuiește fosta Hopman Cup, după ce a învins Polonia în marea finală, la Sydney, scor 2-1.

Alexander ZverevFoto: Marco Alpozzi/LaPresse / Shutterstock Editorial / Profimedia

Alexander Zverev a salvat două mingi de meci, iar Germania a câștigat United Cup 2024

Polonia a câștigat primul meci prin Iga Swiatek, care a învins-o clar pe Angelique Kerber, scor 6-3, 6-0.

Revenită pe teren după un an și jumătate (a devenit mamă), Kerber a rezistat doar în primele minute ale partidei (scorul a fost 3-3), dar lidera clasamentului WTA și-a ridicat nivelul jocului și a câștigat următoarele nouă game-uri.

Al doilea meci i-a adus față în față pe Hubert Hurkacz și Alexander Zverev și a durat trei ore, scor 7-6(3), (6)6-7, 4-6.

Polonezul a avut două mingi de meci (și turneu) în tiebreak-ul setului secund, la 6-4, dar germanul a revenit incredibil și a egalat scorul pentru țara sa.

La dublu mixt, Laura Siegemund și Alexander Zverev i-au învins pe Iga Swiatek și Hubert Hurkacz, scor 6-4, 5-7, 10-4. Meciul a durat o oră și 45 de minute.

d

De știut despre United Cup

  • La United Cup, care înlocuieşte fosta Hopman Cup, au participat 18 naţiuni repartizate în şase grupe, cu meciuri la Perth şi Sydney.
  • Primele clasate din cele şase grupe şi cele mai bune două echipe de pe locurile secunde s-au calificat în faza sferturilor de finală.
  • Semifinalele au avut avea loc pe 6 ianuarie, iar marea finală pe 7 ianuarie la Sydney. Premiile totale ale competiției s-au ridicat la 10 milioane de dolari americani.