Aryna Sabalenka a fost învinsă categoric de Elena Rybakina în finala turneului „WTA 500” de la Brisbane, dar campioana en-titre de la Australian Open pare că nu a fost foarte afectată și a oferit un moment amuzant la ceremonia de premiere.

Aryna SabalenkaFoto: Tertius Pickard / AP / Profimedia

>> Campioana de la Australian Open, înfrângere umilitoare în finala WTA Brisbane

Aryna Sabalenka și vinovații găsiți după finala WTA Brisbane: „Ați făcut o treabă proastă astăzi”

Așa cum se întâmplă după toate finalele, jucătoarele au mulțumit celor care le-au fost aproape, dar fosta lideră a clasamentului mondial a schimbat discursul obișnuit și a dat vina pe echipa sa pentru rezultatul dezamăgitor.

„Câteva cuvinte pentru echipa mea. Ați făcut o treabă proastă astăzi. 6-0, 6-3. E numai vina voastră, băieți” - Aryna Sabalenka.

Ultima finală în care o jucătoare din Top 3 WTA a pierdut un set cu 6-0 a avut loc în 2021: Aryna Sabalenka îi administra atunci un „bagel” australiencei Ashleigh Barty (retrasă între timp din tenis), la Madrid.

De știut:

  • După această victorie, Elena se apropie de Aryna: sportiva din Belarus conduce cu 5-3 în meciurile directe.
  • Grație triumfului de la Brisbane, Rybakina va urca pe locul 3 în clasamentul WTA (6.811 puncte / o depășește pe Coco Gauff, finalistă la Auckland). Sabalenka rămâne pe locul 2 (8.905 puncte), iar prima poziție este ocupată de Iga Swiatek (9.620)
  • Elena Rybakina are șase titluri în palmares: București (2019), Hobart (2020), Wimbledon (2022), Roma, Indian Wells (2023) și Brisbane (2024). Ea a pierdut alte 9 finale.
  • Aceasta a fost a 25-a finală din cariera Arynei Sabalenka (13 câștigate, 12 pierdute).

Turneul WTA de la Brisbane a avut loc în perioada 31 decembrie - 7 ianuarie, pe hard, a făcut parte din categoria WTA 500 și a oferit premii totale în valoare de $1,736,763. Campioana en-titre era Aryna Sabalenka (în 2023).

>> WTA Adelaide: Ana Bogdan nu a reușit să ajungă pe tabloul principal