Acapulco a fost devastat la finalul lunii octombrie de uraganul Otis, cel mai puternic care a afectat vreodată coasta de Vest a Mexicului, dar organizatorii turneului de tenis „ATP 500” din acest oraș au anunțat că ediția din 2024 va avea până la urmă loc.

Uraganul Otis a lovit miercuri orasul AcapulcoFoto: Marco Ugarte / Associated Press / Profimedia Images

>> VIDEO Orașul Acapulco a fost devastat de uraganul Otis, cel mai puternic care a afectat vreodată coasta de Vest a Mexicului

Turneul ATP de la Acapulco va avea loc, deși orașul a fost devastat de uraganul Otis

Astfel, competiția se va desfășura în perioada 24 februarie - 2 martie 2024, iar patru jucători din Top 10 mondial și-au confirmat deja prezența: Stefanos Tsitsipas (locul 6), Alexander Zverev (7), Holger Rune (8) și Taylor Fritz (10).

„Cu un mare entuziasm şi optimism, ne bucurăm să anunţăm că Openul Mexicului va avea loc la Acapulco, în perioada 24 februarie-2 martie 2024. Susţinem nu doar tenisul, ci şi generăm un impact pozitiv asupra economiei locale, aducând vitalitate în sectoare precum turismul, transporturi, gastronomie şi domeniul hotelier”, au anunțat organizatorii turneului „ATP 500” de la Acapulco.

AFP scrie că acest anunţ apare la mai puţin de două luni de la trecerea uraganului Otis, care a ucis 50 de persoane şi a distrus toate imobilele şi hotelurile de la malul mării, cu rafale de vânt de peste 250 km/h.

La finalul lunii noiembrie, organizatorii turneului au lansat o campanie de strângere de fonduri pentru a sprijini eforturile de reconstrucție a orașului.

Abierto Mexicano (de la Acapulco) are loc în perioada 24 februarie - 2 martie, pe hard, face parte din categoria ATP 500 și are premii totale în valoare de 2.013.940 de dolari. Campionul en-titre este Alex De Minaur (2023).