Britanicul Andy Murray a luat o decizie surprinzătoare și a anunțat vineri despărțirea de antrenorul Ivan Lendl, cel care l-a pregătit în trei rânduri pe fostul lider mondial.

Andy MurrayFoto: James Gouley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Andy Murray s-a despărțit de antrenorul Ivan Lendl

Andy Murray (36 de ani, locul 42 ATP) a ales să se despartă de antrenorul Ivan Lendl după un sezon sub aşteptări. Murray, care s-a confruntat cu probleme serioase la şold, reîncepuse colaborarea cu Ivan Lendl în luna martie a anului 2022 şi a reuşit să revină în top 50.

„Ivan a fost alături de mine în cele mai mari momente ale carierei mele şi nu-i pot mulţumi suficient pentru tot ce m-a ajutat să realizez. Este o personalitate unică, un om care ştie ce este nevoie pentru a câştiga şi am învăţat multe de la el de-a lungul anilor”, a spus Murray.

Ivan Lendl, legendă a tenisului mondial, născut în Cehoslovacia, dar cetăţean american din 1992, l-a antrenat pe Andy Murray de trei ori, în perioadele 2013-2014, 2016-2017 şi 2022-2023.

Toate cele trei titluri de Mare Şlem câştigate de Murray au fost obţinute sub conducerea lui Lendl, anunță News.ro.

Ca şi în cazul despărţitii de Alexander Zverev, în august 2018, se pare că despărţirea dintre Murray şi Lendl are la bază şi reticenţa antrenorului de a călători departe de Statele Unite.