Peter Lundgren, antrenor care a pregătit multe vedete din tenis (printre care și Roger Federer), a suferit o amputație de picior.

Roger Federer si Peter LundgrenFoto: Robin Hume / Zuma Press / Profimedia

Peter Lundgren a rămas fără un picior

Lundgren a postat duminică o fotografie de pe patul de spital și a dezvăluit că a suferit recent o amputare a piciorului din cauza unei infecții.

„Din nefericire, a trebuit să îmi amputez piciorul în urmă cu 10 zile, din cauza infecției. Glezna ruptă nu s-a vindecat, iar circulația sângelui a fost proastă din cauza diabetului meu de tip 2. Dar acum mă simt din nou bine și în curând voi începe recuperarea” - Peter Lundgren.

Cine este Peter Lundgren

Lundgren a fost cel mai sus pe locul 25 la simplu (decembrie 1987) și pe 36 la dublu (noiembrie 1990). El a ajuns până în optimi la Wimbledon 1989 (la simplu) și în finala Australian Open 1988 (la dublu). Are în palmares trei titluri la simplu și trei la dublu.

Ca antrenor, Lundgren i-a pregătit pe Marcelo Rios, Roger Federer, Marat Safin, Stan Wawrinka, Marcos Baghdatis, Grigor Dimitrov și Daniela Hantuchova.

Lundgren l-a ajutat pe Roger Federer să câștige primul Grand Slam al carierei (Wimbledon 2003), iar pe Safin l-a îndrumat spre titlul de la Australian Open 2005.